Meditation  och mina meditationskvällar

Vi behöver alla samla ihop och stämma möte med oss själva med jämna mellanrum. Hitta stillheten inom oss. Lyssna på vår inre röst och reflektera över vardagen.

Men framför allt så behöver vi slappna av. Släppa oro och tankar och bara finnas till.

Alla kan meditera. Men det kan ta olika tid och antal gånger innan man når ett avslappnat tillstånd och fokus. Det går bättre  och lättare  ju oftare du mediterar. Vad som är bra är att man försöker tålmodigt utan att känna att man ska prestera eller värdera sej själv. Föreställ dej, till att börja med,att du bara  ska slappna av. Så småningom kommer det att bli lättare för dej att också koncentrera dej och att hitta fokus.

Man måste inte sitta för att meditera. Det går alldeles utmärkt att ligga ner. För en del kan det vara omöjligt att sitta längre stunder på en stol. Värk och andra åkommor kan kännas bättre när man ligger på ett anpassat underlag. Det kan  vara så att du somnar under meditationen. Men vad gör det? Du kanske behöver det. Vem vet! Det kanske är det du behöver för att kunna somna på kvällarna. Men så småningom kommer du säkert att märka att du t o m blir piggare av att meditera och att du faktiskt håller dej vaken  i ett meditativt tillstånd. Som ju faktiskt är avsikten från början…….

Jag har några olika meditationer som jag använder mej av vid våra meditationskvällar. Alla meditationer är vägledda.

Andens meditation

I andens meditation tar vi in musiken och känner musikens vibrationer som hjälper oss gå ner i varv. I det här avslappnade meditativa tillståndet tar vi med tankens hjälp kontakt med vår andes naturliga tillstånd. Jag brukar också säga att då vi hittar vår själ/ande inom oss hittar vi också  vår essans eller vårt sanna jag.

De naturliga tillstånden vi alla innerst inne bär med oss (i vårt sanna jag) är sinnesfrid gemenskap kärlek trygghet och ett stilla varande.

Stillhetens meditation

Detta är en Mindfulness-meditation som hjälper oss att komma ner i varv. Genom att fokusera oss på att känna och uppleva våran kropp, känna vår andning och lyssna på ljuden runt omkring oss kan vi komma mer i ett skönt varande. I en stillsam meditation.

Visualiseringsmeditationer

I dessa meditationer kan jag be er försöka visualisera, eller föreställa oss olika platser. Dit tar vi oss på olika sätt. Genom att i inre bilder, gå på natursköna stigar, simma i rätt tempererade sjöar, ströva på en strand m m. I dessa meditationer kan det hända mycket med varierade händelser och deltagare. Insikter kan få sin plats. Dessa insikter kan hjälpa till att se behov och kanske vad man behöver förändra eller bara acceptera.

Jag kommer också att ta upp andra  meditationmetoder  men också avslappningsövningar.

Planerade meditationskvällar

En liten förändring!  Jag har inte bokat in några bestämda kvällar för meditationer framöver. Däremot så åker jag fortfarande till olika tillställningar och håller gruppmeditationer där (t ex Hemma hos eller på företag)Jag kommer också att ha meditationer hos mej i Alafors och lite mer spontant på Karl Gustavsgatan 22 . Skriv ett mail till mej om du vill att jag kontaktar dej inför ett sånt tillfälle. I Alafors kommer det med all säkerthet bli på söndagar.

Allt gott <3